Fotograf Fredrik Persson

Nyfikenheten är vad som drivit mig från början, möjligheten att använda fotograferandet som en ursäkt för att få vara med, uppleva & ta del av andras upplevelser.

Denna inställning till fotografi gör att jag som reportage & porträttfotograf är inkännande likväl som tålmodig. När man som fotograf inte styr allt för mycket kan långt mer naturliga bilder åstadkommas.

Dock är det inte alltid (oftast) så att man kan låta bilderna komma till en utan budget/tid/förutsättningar i övrigt kan ge en plats, en person & ett förväntat resultat under given tid. Då behöver man kunna styra huvudförutsättningen för bra fotografi, nämligen ljuset. Jag jobbar med portabla blixtar, en stor variation av ljusformare och/eller reflektorer för att göra det mesta av befintligt ljus utan att vara beroende av det.

Jag har under åren jobbat med många olika typer av fotoproduktioner i skilda budgetklasser, som assisten, fotograf & det slutgiltiga steget innan leverans, retuschör.

Trots att jag ständigt dras emot och känner enorm passion för den naturliga typen av dokumenterande fotografi så har den rent kommersiella fotografin fått en allt större plats i min tillvaro. Målet är att bilderna ska sälja en produkt, idé eller annat, snabba deadlines är inte ovanligt, fokus ligger på teknisk kvalitet, budskap & estetik.

Under åren har jag utbildat mig på olika sätt, fotografisk utbildning under den eminete fotografen Thomas H Jonsson (nominerad till scanpix stora fotopris 2007). En utbildning som med grund i dokumentär fotografi täckte allt ifrån analog fotografi och framkallning till det digitala arbetsflödet & studioljus.

Därefter jobbade jag med reklam/produktfotografi för den tillverkande industrin & gjorde egna projekt vid sidan om. Mitt nästa steg var att få en djupare inblick i kommersiell fotografi på riktigt hög nivå & jag valde att jobba som assisten/retuschör åt fotografen Marc Schultz i Bangkok som jobbar emot kunder såsom Canon Europe, Holliday inn, Wallpaper Magazine & Ikea mfl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *